Arbejdsprincippet for vakuumafbryder

Sammenlignet med andre isoleringsafbrydere er princippet om vakuumafbrydere forskelligt fra det for magnetiske blæsende stoffer. Der er intet dielektrikum i et vakuum, hvilket får lysbuen til at slukke hurtigt. De dynamiske og statiske datakontaktpunkter på afbryderkontakten er således ikke meget adskilt. Isolationsafbrydere bruges generelt til strømteknisk udstyr i forarbejdningsanlæg med relativt lave nominelle spændinger! Med den hurtige udviklingstendens af strømforsyningssystem er 10kV vakuumafbrydere blevet masseproduceret og anvendt i Kina. For vedligeholdelsespersonale er det blevet et presserende problem at forbedre beherskelsen af ​​vakuumafbrydere, styrke vedligeholdelsen og få dem til at fungere sikkert og pålideligt. Med ZW27-12 som eksempel introducerer papiret kort det grundlæggende princip og vedligeholdelse af vakuumafbryder.
1. Isoleringsegenskaber ved vakuum.
Vakuum har stærke isolerende egenskaber. I vakuumafbryderen er dampen meget tynd, og det vilkårlige slagarrangement af dampens molekylære struktur er relativt stort, og sandsynligheden for kollision med hinanden er lille. Derfor er tilfældig påvirkning ikke hovedårsagen til indtrængning af vakuumgabet, men under påvirkningen af ​​det elektrostatiske felt med høj sejhed er de elektrodeaflejrede metalmaterialepartikler hovedfaktoren for isolationsskader.
Den dielektriske trykstyrke i et vakuumgab er ikke kun relateret til mellemrummets størrelse og balancen i det elektromagnetiske felt, men påvirkes også meget af metalelektrodens egenskaber og overfladelagets standard. Ved et lille afstandsgab (2-3 mm) har vakuumgabet de isolerende egenskaber som højtryksgas og SF6-gas, hvorfor kontaktpunktets åbningsafstand for vakuumafbryderen generelt er lille.
Metalelektrodens direkte indflydelse på nedbrydningsspændingen afspejles specifikt i råmaterialets slagstyrke (trykstyrke) og metalmaterialets smeltepunkt. Jo højere trykstyrke og smeltepunkt, jo højere er den dielektriske trykstyrke af det elektriske trin under vakuum.
Eksperimenter viser, at jo højere vakuumværdien er, jo højere er gasgabets gennembrudsspænding, men stort set uændret over 10-4 Torr. Derfor, for bedre at opretholde isoleringstrykstyrken af ​​det vakuummagnetiske blæsekammer, bør vakuumgraden ikke være lavere end 10-4 Torr.
2. Etablering og slukning af lysbuen i vakuum.
Vakuumbuen er ret anderledes end opladnings- og afladningsforholdene for dampbuen, som du har lært før. Den tilfældige tilstand af dampen er ikke den primære faktor, der forårsager lysbuedannelse. Vakuumbueopladning og -afladning genereres i dampen af ​​metalmateriale, der fordampes ved berøring af elektroden. Samtidig varierer størrelsen af ​​brudstrømmen og lysbuekarakteristika også. Vi opdeler det normalt i lavstrømsvakuumbue og højstrømsvakuumbue.
1. Lille strømvakuumbue.
Når kontaktpunktet åbnes i et vakuum, vil det forårsage en negativ elektrodefarveplet, hvor strømmen og kinetisk energi er meget koncentreret, og en masse metalmaterialedamp vil fordampe fra den negative elektrodefarveplet. antændt. Samtidig fortsætter metalmaterialets damp og elektrificerede partikler i lysbuesøjlen med at sprede sig, og det elektriske trin fortsætter også med at fordampe nye partikler, der skal fyldes op. Når strømmen krydser nul, falder buens kinetiske energi, elektrodens temperatur falder, den faktiske virkning af fordampning falder, og massetætheden i buesøjlen falder. Til sidst aftager den negative elektrodeplet, og lysbuen slukkes.
Nogle gange kan fordampning ikke opretholde udbredelseshastigheden af ​​buesøjlen, og buen slukkes pludselig, hvilket resulterer i fældefangst.


Indlægstid: 25-apr-2022